Han passat ja varis dies de la carrera popular per a persones amb diversitat funcional que organitza el centre ocupacional de Xàtiva. És cert que hem necessitat varis dies per assimilar tantes experiències viscudes. No és per a menys. Pot ser siga un dels moments que es viuen al centre amb major intensitat. Molts factors a controlar,  molts instituts, molts col·legis, molts centres, empreses, institucions, associacions, col·lectius, clubs, molts amics… en definitiva moltes persones que han format part d’aquest projecte que ha tingut un objectiu: treballar per la inclusió i amb una finalitat, fer una societat més justa. Agafant-nos a aquesta finalitat tres idees de tres persones han acompanyat tot aquest esdeveniment esportiu. Com a l’edició anterior, tres frases que ens enorgulleix d’haver portat fins l’últim extrem; “L’esport fa ciutats inclusives”, lema de la dotzena edició de la carrera, “Tot llueix al món quan somrius”, del cantautor de Cocentaina Andreu Valor i la frase de David Casinos, “Si no trobes el camí, fest-t’ho”. Amb aquesta filosofia de fer les coses hem pogut aconseguir portar a terme la carrera del passat 9 de maig, una carrera que ha pretès col·laborar per fer un món millor, una carrera en la que hem aconseguit una inclusió a la inversa, on totes les persones han d’integrar-se a un món, on l’esforç, la constància, l’afecte passen a ser valors  prioritaris, Un món que és fixa en  les capacitats de les diferents persones.

 

La diversitat ens permet aprendre uns d’altres i per tant ens enriqueix a tots. D’aquesta manera volem donar les gràcies a totes les persones que han fet possible aquesta carrera. Tindre el reconeixement especial a la comunitat educativa que ha travessat els murs de les escoles per desenvolupar una  educació vivencial. Agrair com no a les empreses, públiques i privades, sense les quals seria impossible portar a terme una activitat d’aquesta envergadura. A Dekúbito Prono, Andreu Valor, Ana Fabra i Pep Gimeno “Botifarra” que ens han amenitzat musicalment, fent més agradable i divertit el dia i al mateix temps fer-nos veure que l’esport i la música poden anar unides si tots dos busquen un mateix objectiu. A l’Ajuntament de Xàtiva per recolzar la carrera amb els mitjos necessaris per a que l’Albereda i la resta dels carrers del recorregut siguen dels ciutadans. A la Coordinadora de Centres Ocupacional (COPAVA) per haver estat sempre al nostre costat en les onze edicions. Als voluntaris, més de 520 persones, vingudes de molts indrets que han aconseguit que els corredors i corredores gaudesquen d’una activitat lúdica i esportiva i que  s’haja desenvolupat tal i com estava previst. Als monitors, treballadors i alumnes en pràctiques dels 62 centres participants per la seua col·laboració, i com no, als 1262 corredors i corredores sense les quals, aquesta iniciativa seria impensable. Als treballadors del Centre Ocupacional La Costera, ells són part imprescindible per tirar endavant aqueta iniciativa. A tots moltes gràcies.

Podem estar satisfets i lluir el somriure que ens ensenyava Andreu Valor. Hem aconseguit fer de Xàtiva una ciutat, a més d’educativa, inclusiva, i per suposat igualitària, i la conseqüència és que hem col·laborat per fer una societat més justa.