El dorsal 1005 serà aquest any el protagonista.

Si l’any passat el 261 era el dorsal que portaven totes les persones que van participar en la carrera d’Aspromivise, aquest any serà el 1005. Aquest dorsal representa una fita històrica, un fet que aspromivise no pot deixar de costat ja que pot suposar un canvi en la concepció que es té de les persones amb algun tipus de discapacitat. El 1005 era el dorsal que portava Àlex Roca en la passada marató de Barcelona que es va celebrar el passat mes de març. Àlex és una persona amb paràlisi cerebral i amb un grau de discapacitat del 76%. És la primera vegada que una persona amb un grau d’afectació com el que té Àlex aconsegueix acabar una marató.
Però més enllà del grau o del diagnòstic que puga tindre una persona, el que realment fa gran la història són els valors que emanen de cadascun dels passos que es van fer per concloure la marató. Àlex Roca té un lema, El límit te’l poses tú, al qual ens hem adherit per fer de la carrera d’aspromivise un reflexe d’aquest missatge. “Prova de tot açò és el gran nombre d’inscrits en que compta aquesta edició del 2023: més de 1200 corredores, 1462 escolars repartits pels dos mil dos cents metres del recorregut, 550 voluntaris i 480 acompanyats, 70 centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, 2 centres d’educacio primària, 10 instituts, 3 universitats… són les xifres que faran que l’albereda és plene de gent diversa, de persones diferents que donen visibilitat a un sector que necessita la societat. Una societat ha de ser diferent i la diferència ha de ser un valor que ha de sumar”, comentava Marta Córdoba, una de les organitzadores d’aquesta quinzena edició de la carrera d’Aspromvise.
Xàtiva es plenarà de samarretes i dorsals amb el 1005 i ho farà amb la intenció de mostrar a la societat que els límits se’ls posa cadascú. Dijous 27 d’abril a les 12 del mig dia, a l’Albereda Jaume I es donarà l’eixida a una nova edició de la carrera d’Aspromivise. La fita esportiva més important de la ciutat.