Aspromivise-CB Genovés formen equip en la festa de l’esport inclusiu

Un partit entre l’equip referent de la ciutat de València i el Barça ja és suficient motiu per pensar en un moment esportiu extraordinari. Però si a més es junta en iniciatives de bàsquet inclusiu, la notícia es converteix en més que atractiva. El passat cap de setmana l’associació ADIV que apadrina el lema de que l’esport ha de ser per a totes i per a tots, va reunir al Pavelló de la Universitat Politècnica de València equips inèdits baix una idea potent del que pot transmetre l’esport. Equips que vinculaven a clubs ordinaris de bàsquet a peu amb una entitat que atén a persones amb diversitat funcional. D’aquesta manera ens trobem en un torneig en el que entre els equips estan el CB Genovés-Aspromivise Una idea que mostra que a través de l’esport del bàsquet poden compartir pista entitats ben diferents. L’equip de la costera acudia amb jugadors de l’equip cadet masculí i infantil masculí del CB Genovés i membres de l’equip de bàsquet d’Apromivise i s’enfrontaven a altres equips com el CB Claret- Espurna o la UPV-ADIV. Una experiència única per a jugadores com Amparo, Jordi, Kevin i Alberto
Tot per a acabar amb un partit de Bàsquet en Cadira de Rodes entre la pròpia UPV-ADIV i el F.C. Barcelona. L’esport inclusiu ha d’estar present en tota l’oferta esportiva que es mou en la societat. Una idea innovadora el fer jugar equips com els que han participat en aquest torneig.
Bàsquet en Cadira de Rodes, clubs de Bàsquet a peu, entitats de persones amb diversitat funcional que practiquen bàsquet, una universitat que recolza aquesta idea… molts arguments per generar missatges educatius de cara a la societat. Iniciatives com aquestes ha de fer-se visible i les entitats esportives han de ser conscients que aquesta és una altra forma de fer esport que ha d’anar paral·lela a la que actualment existeix. Una forma de mostrar a la societat de que l’esport pot moure consciències que valoren la importància de la diversitat.

Des d’Aspromivise es comentava que “el primer entrebanc que ens trobem per a generar valors en l’esport és que els clubs viuen massa pegats a la competició, i això anul·la la seua capacitat d’inclusió. Sense deixar la competició, que també pot suposar un espai educatiu si sabem utilitzar-la, hem de buscar altres moments de convivència en la que valors com la inclusiu estiguen presents i aquest torneig ha generat una idea molt potent”.
Aspromivise, pionera en jornades de bàsquet inclusiu junt al CB Genovés.