Un projecte europeu que té com a finalitat la fabricació de caminadors esportius.

L’educació és un dels eixos que Aspromivise sempre porta com a fil conductor en totes les seues actuacions. D’ahí la relació que existeix entre l’entitat i tantes col·legis, instituts i inclús universitats. És en certa manera una obligació que s’ha auto imposat la pròpia entitat per intentar millorar esta societat en la que ens ha tocat viure i d’aquesta manera construir un món millor.
Açò va d’oportunitats en la vida, i per tant d’oportunitats per a persones que possiblement no hagen tingut la facilitat de portar a terme una de les seues passions, un dels seus hobbis o perquè no, una de les seues necessitats. Aspromivise i l’IES de Vallada, en col·laboració també de l’IES La Canal de Petrer, s’han juntat per realitzar un projecte que facilitarà la realització d’activitats a persones amb mobilitat molt reduïda. En paraules del professorat implicat del propi IES de Vallada “és un projecte europeu que junta la il·lusió de tres amics que es coneixen perfectament i treballen en tres sectors diferents (esport, mecanitzat i inclusió) que tenen la motivació suficient de desenvolupar un producte que puga influir positivament en la societat.”. Es tracta de la creació de varis caminadors esportius que suposaran el que usuàries d’Aspromivise puguen participar en diferents activitats del dia a dia i també en diferents competicions esportives.
“Ja en el passat campionat d’atletisme en pista, en una de les proves adaptades varis esportistes participaren en una prova de 25 m amb caminador. Atletes que mai havien tingut l’oportunitat de poder-ho fer i amb material com aquest donarem opció a fer esport a persones que sempre han tingut dificultat per competir” comentava un dels monitors d’Aspromvise Jorge Nevado
El projecte té una etiqueta innovadora i inclusiva que tindrà com a resultat final un material per a persones amb diversitat funcional que els permetrà realitzar accions de la vida diària i també esportives amb major independència. Varis caminadors creats per estudiants de l’IES de Vallada i l’IES La Canal de Petrer seran donats a Aspromivise com a resultat final d’aquest projecte entre les tres entitats.
Que l’educació tinga una càrrega tan vivencial i que el resultat final siga una realitat tan palpable i beneficiosa per a, en aquest cas, persones amb mobilitat reduïda fan pensar que la societat en un futur serà molt mes inclusiva i justa.
Aspromivise sempre ha cregut que la inversió que ha fet des de fa anys en l’àmbit educatiu tindria els seu retorn i aquest projecte és una prova real. “Agrair als dos instituts haver elegit un projecte com aquest i a Aspromivise com a entitat beneficiària” comentava la directora del Centre Ocupacional.