L’EQUIP DE BÀSQUET D’ASPROMIVISE PARTICIPA EN UNA EXHIBICIÓ DE BÀSQUET INCLUSIU JUNT A L’EQUIP FEMENÍ DEL C.B. GENOVÉS.

Jugadores de l’equip aleví “Eva Oliva” del C.B. Genovés i jugadors i jugadores del Centre Ocupacional protagonistes a la final del Torneig Internacional Cadet del Genovés.

 

Possiblement ha estat el Torneig que més afluència de públic haja registrat i possiblement pel fet de comptar en el cartell dels equips participants amb un equip internacional com és el Bayern de Munich. Un torneig, que tots els que han participat en ell expressen que ha estat diferent. I un dels factors que així es recalca no és altre que el caràcter inclusiu que ha adquirit un esdeveniment esportiu com aquest. Bàsquet de nivell, bàsquet de competició si que s’ha vist al llarg dels tres dies que el baló ha rodat pel pavelló del Genovés. Però també s’ha demostrat que el bàsquet és un esport per a tots i totes i al mateix temps té un gran potencial inclusiu. Un esport que amb facilitat transmet valors que la societat espera per fer un món millor. Si a més s’acompanya de clubs com el València BC, el Bayern de Munich o el Joventut de Badalona que es creuen aquesta manera d’entendre l’esport, doncs el torneig no deixa indiferents.

El diumenge 24 de febrer a les 12 del mig dia es disputava la final entre l’equip de Badalona i l’equip de Munich. El pavelló estava ple de gom a gom i entre el públic, esperant que arribara l’hora del descans d’aquest partit, un grup de jugadors i jugadores impacients per poder demostrar a tots els assistents que el bàsquet inclusiu també forma part d’aquest esport i tots han de ser conscients. Una demostració que es veia reforçada amb la participació de l’equip aleví femení del C.B. Genovés. Deu minuts de bàsquet de qualitat, on el  públic i els propis jugadors que estaven disputant la final es convertien en públic per donar protagonisme a un equip que també capaç de practicar un esport com el bàsquet.  Un missatge d’igualtat és el que es palpava a cada racó de la pista, mentre jugadors com Juan Pablo, Martin Serena, Alberto Llopis, Jose Fernando, Sofia López o Quico Lapiedra oferien un partit inclusiu junt a l’equip aleví femení del CB Genovés.

Tant des del propi centre ocupacional La Costera com des del CB Genovés s’afirmava que el fet que es permeta jugar a certs jugadors i jugadores atenent les seves capacitats físiques i no biològiques, o que es donen experiències com aquestes ens fa pensar que alguna cosa està canviant i que aquesta inèrcia s’ha de potenciar pel futur del bàsquet i per descomptat de la nostra societat.

El torneig del Genovés presumirà sempre d’haver vist a jugadors que ho són tot en el món del bàsquet, Víctor Claver, Domantas Sabonis, Alberto Abalde, Guillem Vives, David Jimeno,  però també podrà dir ben alt que el missatge que es dona al llarg del cap de setmana col·labora a fer una societat millor, on tots i totes tenim cabuda. Per tant en el futur estem convençuts que noms com els de Juan Pablo, Alberto, Sofia, Quico, Martin, Jesús, Jose Fernando, Sergio, Ramon… també es tindran en compte i es podrà dir que són història d’un torneig que vol ser més que una simple competició de bàsquet. La inclusió  a través del bàsquet és possible.