Maldita Nerea i Andreu Valor posen veu a la carrera d’Aspromivise .

Extraordinari és un concepte que parla en positiu. També és el títol que dona a una cançó del grup Maldita Nerea. Però en el nostre cas Extraordinari és la música d’una aventura que transforma en una carrera pels carrers de Xàtiva. Fa quinze anys que Xàtiva dóna visibilitat persones extraordinàries i en aquesta quinzena edició li posem música. Aquest any utilitzem com a fil conductor una història que el grup Maldita Nerea ha musicat. Una cançó que té com a protagonistes a usuàries d’un centre que atén a persones amb diversitat funcional intel·lectual com el que gestiona Aspromivise. Una cançó fascinant que ens parla de persones extraordinàries que fan millor el món.
És un tema inspirat en l’univers de la discapacitat però que podria tractar de qualsevol altra persona, perquè eixa és l’essència del seu missatge. “Són capacitats diferents de persones sorprenents, persones com les que vaig conèixer durant les etapes que vaig compartir amb elles durant una carrera”. Són paraules de Jorge Ruíz, cantant de Maldita Nerea i que Aspromivise també vol fer seues, perquè reflexa la finalitat de la carrera popular de Xàtiva.
Si aquest missatge el traslladem al món educatiu, la sinèrgia que es crea és molt potent, una cançó que s’hauria de projectar i cantar en tots els centres educatius” comentava Mari Carmen Ferri, monitora i mestra del Centre Ocupacional La Costera.
Per aquest motiu Aspromivise ha volgut vincular el missatge d’aquesta cançó als centres educatius, d’ahí que després dels permisos pertinents, es va a utilitzar aquesta cançó com banda sonora d’aquesta quinzena edició de la carrera. Com deia la pròpia Mari Carmen Ferri és un tema de contagiós optimisme, que transmet el missatge que les persones amb algun tipus de discapacitat són exemplars en tots els sentits, capaços fins i tot de completar qualsevol repte que es proposen i, sobretot, de fer-ho sense perdre mai el somriure. Extraordinari són totes i és qualsevol de les persones que s’esforcen en la carrera d’Aspromivise: és Pilar Barberà, afrontant les pujades més dures amb l’alegria dibuixada en la cara, o és l’afecte de Juan Pablo, que, com diu la cançó, “abraçant-te no té rival”.
Tots els Centres Educatius tenen el material d’aquesta cançó per treballar-la a les aules i a més aprendre-la per a poder-la utilitzar com a himne el dia 27 d’abril. Un tema que a més s’ha versionat al valencià pel cantautor de Cocentaina, Andreu Valor, qui no és la primera vegada que col·labora amb Aspromivise. “Andreu és una persona que et un dia i que ja no et deixa, és un regal que ens hem trobat en el camí i el qual volem mantindré per sempre” comentava un dels organitzadors de la carrera.
La carrera ja va agafant color i inèrcia. Queden pocs dies per a que els carrers de Xàtiva s’ompliguen de missatges positius i sobretot de persones extraordinàries que volen fer de Xàtiva una ciutat més inclusiva.