Un tercer documental mostra el potencial inclusiu de l’esport a través de la carrera popular.

Al llarg de l’any, i utilitzant l’esport com a ferramenta de treball buscant l’objectiu de la inclusió, Aspromivise ha editat dos vídeos en els que mostra la seua forma de treballar i com vol potenciar la participació en la societat de les persones amb diversitat funcional. Si primer van ser la boccia i el colpbol, en aquest tercer document audiovisual és la Carrera Popular la que pren protagonisme per tal mostrar la importància de l’esport com a mig per donar visibilitat a un sector que vol formar part d’una societat més justa.

Aquest és un documental que s’ha realitzat a partir de la carrera que Aspromivise va celebrar  el passat mes de setembre. Un documental amb imatges inèdites i amb una entitat que treballa de manera incansable per donar un espai en la societat a un sector que, malgrat la pandèmia i tots els entrebancs que va superant, sempre té un missatge sobre el que reflexionar.

Un documental que vol donar a conèixer que un esdeveniment com la carrera popular vol tornar als carrers de Xàtiva, i ho vol fer com les edicions anteriors. Per això, aquest document a més de mostrar el missatge que acompanyava a la carrera “No arribem tard a marcar la diferència”, vol donar el missatge que a la propera primavera, Aspromivise omplirà els carrers del casc antic de Xàtiva per continuar traballant en aconseguir de Xàtiva una ciutat inclusiva.

Des d’Aspromivise es recalcava, a l’igual que en els documentals sobre la boccia i el colpbol que  “aquest projecte esportiu, subvencionat per la Conselleria d’educació, Cultura i Esports,  ha anat creixent a poc a poc des de fa 11 anys, i que ja des del 2017  degut a l’augment i al compromís que hem agafat amb els diferents centres educatius i entitats pretenem arribar a la gent mostrant un missatge clar de que la societat ha de reconèixer les capacitats de les persones. Hem de lluitar per una inclusió real, per a que en un futur no siga necessari parlar d’ella per que serà una realitat. Actes com la carrera en el que la participació activa i vivencial de la societat és una realitat, fan que totes i tots ens adonem que és possible un món millor”

El documental editat i produït per Sandra Garcia i Miquel Camarassa ha comptat amb la participació d’Aspromivise, de l’alumnat del Grau de Ciències de l’Activititat Física i l’Esport de la UCV i dels alumnes del CEIP “Taquígraf Martí”. Un preàmbul del que pretén ser la carrera del 2022.

L’enllaç d’aquest documental és el següent

https://www.youtube.com/watch?v=tJtrIINQ3Ok