Els dorsals 261 i 1005 acompanyaran totes les corredores i corredors..

Si fa dos anys el 261 era el dorsal que portaven totes les persones que van participar en la carrera d’Aspromivise, i l’any passat el 1005, dorsal que portava Àlex Roca en la marató de Barcelona del 2023, aquest any els juntem per buscar sinèrgies que facen reflexionar. Dos dorsals que representen fites històriques, fets que aspromivise no pot deixar de costat ja que pot suposar un canvi en la concepció que es té de les persones amb algun tipus de discapacitat.
Però més enllà del grau o del diagnòstic que puga tindre una persona, el que realment fa gran les històries són els valors que emanen de cadascun dels passos que realitza cada corredora en una carrera com la que demà es farà pels carres del casc antic de Xàtiva. “Prova de tot açò és el gran nombre de persones inscrites en aquesta edició de 2024: 1423 corredores, 1520 escolars repartits pels dos mil dos cents metres del recorregut, 650 voluntaris i més de 600 acompanyats, 77 centres d’atenció a persones amb diversitat funcional, 22 centres d’educació primària, 10 instituts, 4 universitats… són les xifres que faran que l’albereda és plene de gent diversa, de persones diferents que donen visibilitat a un sector que necessita la societat. Una societat ha de ser diferent i la diferència ha de ser un valor que ha de sumar”, comentava Marta Córdoba, una de les organitzadores d’aquesta setzena edició de la carrera d’Aspromvise que continuava reafirmant-se en que “agafar la diferència com un valor que enriqueix és una alternativa per buscar una societat de futur molt més justa”
Xàtiva es plenarà de samarretes i dorsals amb el 261 i 1005 i ho farà amb la intenció de mostrar a la societat és igual de diferent. Dijous 25 d’abril a les 12 del mig dia, a l’Albereda Jaume I es donarà l’eixida a una nova edició de la carrera d’Aspromivise. La fita esportiva més important de la ciutat.