266 atletes es concentraren Les Pereres de Xàtiva
ASPROMIVISE, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, han organitzat el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de la temporada 2023-24. Encontre que va reunir a 266 atletes de 20 centres de tota la província de València.
L’encontre va començar a les 11 del matí a les sèries de relleus 4x100 i ha acabat al voltant de les 13.30 amb les sèries oficials de 100 metres en categoria femenina i masculina. Matí on a més d’aquestes dues proves se’n disputaren d’altres oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb més discapacitat, proves com 10 m. assistida, 25 i 50 metres, 400 m marxa o llançament de solf-boll i bot de longitud sense carrera.
Aquest ha estat el primer encontre de tres que es disputaran al llarg de la temporada, un a les instal·lacions de la UPV de València i l’altre a les pistes d‘Atletisme de Burjassot.
Aquest any, tal i com ha succeït en temporades anteriors l’encontre ha estat com a punt de referència per portar endavant un moviment impulsat per la Fundació Trinitat Alfonso i gestionat pel Comité Paralímpic Espanyol. Aquest moviment anomenat Relleu Paralímpic té com a objectiu prioritari fer accessible l’esport a totes aquelles persones que el volen practicar, independentment de les seues capacitats i fer-ho de manera inclusiva a través dels clubs de referència a les diferents ciutats o localitats.. Un programa inclusiu i en el que Aspromivise ha estat un dels referents per posar-lo en funcionament.
Des de la pròpia entitat, organitzadora de la competició, s’han mostrat satisfets per com s’ha desenvolupat, pel nivell mostrat i sobretot per la gran afluència de gent, tant participants com de públic assistent. A més també es va voler agrair la col·laboració dels alumnes del mòdul de TSEAS de l’IES de Vallada, ja que amb tots ells el funcionament de l’encontre ha estat molt més fluid.. Tots ells necessaris per a que events com aquests es porten a terme.
Així mateix, Paola Tormo d ‘Aspromivise, comentava ja acabat l’encontre, “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar a la gent a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquestos encontres si tenen com a objectiu final la millora de les persones que hi participen.”. Continuava amb paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible aquest campionat, als alumnes de TSEAS, als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre i com no al Moviment Relleu Paralímpic”.
Aspromivise