La història del paper com a fil conductor de la falla

Una nova iniciativa d’Aspromivise, ara amb les falles com a referent per tal de buscar noves experiències i vivències per als usuaris i usuàries de la pròpia associació, però també per a totes aquelles persones que ens visiten en dies com els que s’han viscut durant aquesta setmana. Una falla innovadora, plantada al pati del propi centre i que en cap moment ha deixat de mostrar el seu missatge històric i educatiu al voltant del paper. Un missatge reivindicatiu on es posava de manifest la història del paper vinculada a la ciutat de Xàtiva i a la pròpia Aspromivise. El procés de la producció del paper ha estat present en una falla que tenia el seu recorregut en les diferents fases de producció del paper fet a mà. Un recorregut que per a les persones que han visitat la falla els ha mostrat tot aqeust procés de producció del paper i com Aspromivise manté viva aquesta forma de fer-lo. Una falla atrevida però sobretot educativa i instructva.
No obstant, la setmana començava amb un calendari molt intens i on Aspromivise s’ha volcat per a que les persones que conviuen en els seus diferents projectes tingueren l’oportunitat de viureu. La gent del programa Iaraquè, ja en la seua nova ubicació i les usuàries i usuaris del centre ocupacional han passat una setmana amb una intensitat acord a la setmana fallera. Visita a les exposicions de Raimon, l’exposició del Ninot, l’exposició “Estimar els Objectes” de Sant Domènec, cercavila per les falles, bunyolà al propi centre, batucada amb el CEIP Gozalves Vera, cants amb Pep Gimeno Botifarra, recorreguda de falles amb tabal i dolçaina, visita a la falla guanyadora i la gran festa al centre ocupacional amb la visita de les falleres majors i acompanyats i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà. .
Un motiu més per donar visibilitat al sector en aquest cas amb motiu de les falles i de mostrar el procés de producció d’un dels elements representatius de la ciutat de Xàtiva.
Brenda Sanchis, l’artista fallera d’Aspromivise, comentava una vegada acabat tot, “en dies com aquestos el més important és fer-nos visibles, treballem per la inclusió i tot en un ambient de normalitat per tal d’aconseguir una societat més justa. Aquest any ens hem tornat a reinventar i donar un missatge educatiu amb el paper com a protagonista. Aspromivise és referent en el paper fet a mà i amb aquesta excusa i iniciatives com aquestes facilita el que Xàtiva siga una ciutat més inclusiva però també més educativa. Un dia per a repetir i que de segur el proper any millorarem. Gràcies a totes les persones que ens han acompanyat i han col·laborat per a que les diferents activitats que em portat a terme hagen sigut un èxit”.