Aspromivise participarà en varis clínics organitzats pel Comitè Paralímpic.

En estos temps en el que el treball a casa i la via telemàtica han pres mes protagonisme, moltes entitats han optat per oferir formació sobre les matèries en les que conviuen diàriament. L’esport va passar de ser una activitat de moviment en el carrer i en les diferents instal·lacions esportives a estar a les cases com a conseqüència del COVID19. El Comitè Paralímpic va reaccionar i la capacitat de re invenció ha portat a que la formació, malgrat haver sigut sempre una de les prioritats, prenga més pes en situacions com les que hem viscut.
Durant el mes de maig i juny el Comitè Paralímpic Espanyol, a través del seu projecte de Relleu Paralímpic, i junt a diferents entitats i clubs ha ofertat una sèrie de seminaris formatius al voltant de l’esport per a persones amb diversitat funcional. Una programació centrada bàsicament en aspectes relacionats amb l’esport inclusiu i en la que ASPROMIVISE ha pres part en dues Taules Rodones, la primera d’elles “El bàsquet en cadira de rodes, des de la base a l’èlit i la segona que tracta sobre “Experiències en pràctiques esportives inclusives”. Una sinèrgia entre dues entitats que va a suposar un punt de partida per a futures col·laboracions.
Des d’Aspromivise es mostraven molt satisfets pel fet de comptar per a institucions com el Comité Paralímpic Espanyol. Que Aspromivise i el propi comitè vagen de la mà en iniciatives de formació i més per a comptar experiències que s’estan portant a terme en la nostra associació és enriquidor i al mateix temps ens dona a entendre que l’esport ha d’anar en aquesta línia. Totes les persones que vullguen fer esport, independentment de les seues capacitats han de trobar el seu espai per poder-lo practicar i iniciatives com aquestes faciliten l’accessibilitat i visibilitat de l’esport per a totes”.
Aquestes jornades tenen com a objectiu prioritar generar coneixement per buscar una evolució de l’esport per a persones amb diversitat funcional i de l’esport paralímpic. Una evolució que va encaminada a fomentar l’esport inclusiu i en el que ASPROMIVISE està agafant gran protagonisme.
La participació de vàries usuàries de la vivenda tutelada en activitats federades, en bàsquet en concret seran protagonistes en aquestes jornades. Un iniciativa que cada vegada està tenint més repercussió i que Aspromivise està siguent innovadora en aquesta forma d’oferir esport. Aconseguir la inclusió de les persones a les que atén en col·lectius federats ha tingut una gran repercussió i de segur que serà un punt de partida per a futures experiències en aquesta línia.

Aspromivise

https://www.paralimpicos.es/sites/default/files/inline-files/seminarios.pdf