Aquesta setmana quatre usuaris del centre ocupacional han participat a les xerrades organitzades per la ONG “Compromiso Perruno” sobre tinença responsable d’animals de companyia. Aquesta ONG està organitzant aquestes xerrades durant més de sis anys als col·legis de tota la província de València i en aquesta ocasió va convidar al centre a participar-hi junt a altres associacions de benestar animal com La Societat Protectora de Xàtiva, “Una huella en el corazón” i el Projecte CES de Xàtiva.

Des de gener de 2018, venim realitzant teràpia assistida amb gos al centre. Un total de 28 usuaris hi participen en l’activitat quinzenalment. I es que cada vegada més aquest tipus de teràpies estan en auge degut al gran ventall de beneficis que tenen. Aquestes intervencions d’oci saludable tenen la finalitat de millorar la salut i el benestar humà reportant beneficis a nivell psicomotor, cognitiu, físic, psicològic i social.

L’any passat la ONG “Compromiso perruno” va realitzar la xerrada al nostre centre i es va organitzar una visita al refugi de la SPAX per a que els usuaris/es gaudiren d’un matí en contacte amb els animals que allí resideixen.

A la xerrada, les usuàries i usuaris, van explicar als xiquets/es que hi van participar, les activitats que realitzen amb el gos, la seua experiència i com se senten quan estan realitzant-les. “A mi abans d’iniciar aquesta activitat no m’agradaven els gossos i lis tenia por, però des de que ve Colombo al centre, és una de les activitats que més m’agrada” explicava Vicen als més menuts. Així mateix, Pablo explicava que les activitats que més li agradaven eren pentinar al gos, donar-li de menjar amb forqueta i les activitats amb pictogrames.

L’activitat ha tingut una bona benvinguda ja que els exercicis resulten més dinàmics i divertits, com explicaven Edurne i Elsa, qui contaven als xiquets que lis agraden molt les activitats d’agiliti que fan amb el gos quan treballen psicomotricitat.

Per a finalitzar les xerrades, els usuaris del centre van dirigir el cos per a què els menuts pogueren acaronar el gos i contar les seues experiències.

El centre sempre aposta per aquest tipus d’activitats inclusives, més encara quan la base d’aquestes es donar visibilitat del nostre col·lectiu als centres escolars i que millor mode que fer-ho que amb xerrades de conscienciació.