El Joventut de Badalona i Aspromivise es tornen  a juntar per portar a terme una activitat amb un clar objectiu: fer millors persones per a la societat. Dues entitats la Penya i el Centre Ocupacional de Xàtiva, dues ciutats, Xàtiva i Badalona. Dos esports ben diferents, i al mateix temps amb un gran potencial educatiu, dos tipus d’esportistes diferents, però cadascun amb les seues capacitats. Tot açò per portar a terme una iniciativa que la temporada passada ja es va desenvolupar al mateix Pavelló Olímpic de Badalona. Si l’any 1992 Màgic Jhonson, Michael Jordan o Larry Bird disputaven les olimpíades en aquest recinte, en aquesta ocasió eren Jesus, Sánchez, Nacho Pastor i Martin Barberà els que ocupaven la pista del Pavelló Olímpic per jugar a Boccia. Si en aquella ocasió es buscava la medalla olímpica, ara l’objectiu era ben diferent: aconseguir transmetre a tota una cantera del Joventut uns missatge de que l’esport és capaç de transmetre una sèrie de valors que beneficien a la societat per fer-la més justa i inclusiva. Però també és cert que qualsevol iniciativa té un promotor, una persona  que és constant en buscar aquesta finalitat, independentment de que es junten col·lectius tan diferents com pot ser, a priori el Joventut de Badalona, tot un referent mundial en bàsquet de formació i el Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva, entitat que atén a persones amb diversitat funcional. Aquesta persona ha estat David Jimeno, cap de cantera de l’equip badaloní el qual porta endavant a la Penya un programa d’inciatives amb una vessant més social i inclusiva per a tots i totes les persones que formen part d’aquest club. Tots tres jugadors, Jesús, Nacho i Martín, acompanyats pel delegat Ramon Ferri, i pels responsables de l’equip de boccia Lluís Ferri i Juan Pablo Ortega es desplaçaren a Badalona per portar a terme una activitat d’esport inclusiu que va consistir en realitzar una demostració amb la boccia com a fil conductor i on els jugadors de les diferents categories de La Penya pogueren practicar aquest esport amb els jugadors del centre ocupacional. Una activitat on el que més importa és veure les capacitats que tots els esportistes tenen, independentment de les seues limitacions. Més de 200 xiquets i xiquetes i un gran nombre de pares i mares d’aquestos pogueren gaudir de l’exhibició que es va portar a terme al Palau Olímpic de Badalona.

Aquesta iniciativa no va quedar en el pavelló Olímpic, el dia següent, en un pavelló tan emblemàtic com el del Club Sant Josep de Badalona, i davant de més de 500 xiquets i xiquetes de l’institut Badalonés tornaren a repetir l’exhibició i tornaren a transmetre eixa idea que amb l’esport la societat pot millorar, de que és una bona ferramenta per a la formació i educació dels esportistes, i que pot  donar arguments per convèncer de que una societat inclusiva és possible.

Tres dies on el més important han estat les sensacions que tots i cadascun dels participants han tingut i sobretot el convenciment de lluitar per una educació que ens faça una societat on totes les persones tinguen cabuda, que es considere la diversitat com una font de riquesa. El centre ocupacional, el Joventut de Badalona, el Bàsquet, la Boccia, Jesús, Nacho, Martin, Ramon, Lluís, Juan Pablo,  David Jimeno, Pep Giró… un bon exemple de persones que ens han demostrat que mitjançant l’esport es pot aconseguir una societat més justa

David Jimeno, en declaracions a la televisió de Badalona, i una vegada acabada l’activitat amb els jugadors de la cantera comentava que “un dels objectius de la iniciativa no era altre que els nostres jugadors es sensibilitzaren amb aquest col·lectiu, per a que d’aquesta manera els xiquets i xiquetes de l’escola vagen creixent amb un ambient de total normalitat, integrats totalment a la nostra societat. El joventut de Badalona, club formador de referència a l’estat, volem tenir a més de la línia esportiva una línia de treball on es done importància també a aspectes social perquè creguem que per fer bons jugadors primer han de ser bones persones”.

Per la seua part, Mari Carmen Ferri, una de les monitores que acompanyaren als jugadors del C.O. La Costera, també en declaracions als mitjans de comunicació que es trobaven presents valorava l’experiència com “molt positiva i emotiva. Que un club com el Joventut de Badalona obriga les seues portes i tinga en la seua programació una filosofia d’educació inclusiva basada en el respecte i educació diu molt d’aquesta entitat. Estem convençudes que aquesta és una forma de buscar un món millor, i la Penya ho està facilitant. Sols tenim paraules d’agraïment per a totes les persones que ens han atés i ens obert les portes d’aquest club”.

Per la seua part, Sonia Wolski, l’altra acompanyant del centre ocupacional afirmava que el que “els nostres xavals han viscut és indescriptible. Que un club referent com el Joventut tinga una línia de treball com la que s’ha pogut portar a terme diu molt de les persones que estan al front. David Jimeno és una persona que transmet il·lusió i sobretot el convenciment de treballar per formar persones. A cada moment ens demostra el cor tan gran que té. Important en els temps que corren. I també que un club com la Penya done visibilitat al sector que nosaltres treballem és important per la normalització. Des del centre sols tenim paraules d’agraïment al Joventut