Innovant per aconseguir una societat millor.

Una nova iniciativa del centre ocupacional  ara amb les falles com a referent per buscar noves experiències i vivències per als usuaris i usuàries del propi centre, però també per a tots aquells que ens visiten en dies com el que ahir es van viure. Una falla innovadora, plantada en l’aire i sense cremar. Una falla amb un clar missatge ecologista i reciclable. Que millor que representar les falles amb una mascletada feta per tots i cadascun dels usuaris i usuàries del centre.

Un motiu més per treballar la  inclusió que  es palpa en cadascuna de les iniciatives que el centre ocupacional porta a terme, i el dia de les falles no podia ser menys. Familiars, amics i amigues, estudiants, gent de pràctiques  han compartit espai durant tot el matí en el pati del centre ocupacional. Un matí al voltant de la falla que li donava molta normalitat en un dia festiu. A més aquest any, els des del centre s’ha estat preparant durant tot el més de març una mascletada amb botelles de plàstic, un altre missatge ecologista. I tot gràcies a la idea que  els alumnes  del col·legi de Rotglà ens mostraren l’any passat. Una mascletada sense cap gram de pólvora i sense contaminar.

 

. Amor Amorós, directora del centre, només acabar l’acte agraïa a tots els assistents  “per haver compartit el matí amb nosaltres, per donar normalitat al moment i per omplir el nostre pati i compartir espai amb els nostres usuaris i usuàries. Té sentit que tots compartim espais i ens acceptem amb les nostres capacitats. Un dia de falles diferent, innovador i enriquidor”. A més aquest any el centre va comptar amb la presència de Carme Conesa, actriu que està en cartell al Teatre Olympia de València amb l’obra de “La Família Addams”

Des del centre també es volia agrair a Roger Cerdà, Alcalde de Xàtiva, Maria Jose Tortosa, Presidenta de la Mancomunitat, Miquel Lorente, primer tinent alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo i  Cesca Xapí,  Regidores de l’Ajuntament de Xàtiva, a Laura i Carmen, Falleres majors de Xàtiva a tota la cort d’honor i al junta local fallera per a assistir un any més al dia de falles del centre ocupacional.

Brenda Sanchis i Mari Carmen Estrela les dues monitores que han estat preparant amb les usuàries i usuaris la mascletada durant vàries setmanes  comentaven una vegada acabat tot, “l’important que és dies com aquestos, ens fem visibles, treballem per la inclusió i tot en un ambient de normalitat per tal de lluitar per una societat més justa. Tal com comentàvem a un dels escrits que apareixien a la falla, Aquesta falla és diversa com la gent que ací estem. Amb la diversitat tots guanyem i al cor de tots sempre estem”.