Mònica Oltra anuncia la construcció d’un centre de dia a Xàtiva per a persones amb diversitat funcional.

El dia 15 d’aquest mes d’abril de 2021, és a dir, ahir, en la presentació que va fer la vicepresidenta del Consell Sra. Mònica Oltra del “Pla Valencià d’Infraestructures de Serveis Socials” per als anys vinents està inclòs el Centre de Dia Comarcal de Xàtiva.

Com bé sabeu, estem demanant aquest centre tan necessari, pràcticament des que es va obrir el Centre Ocupacional. Totes les Juntes han estat ací, per a reclamar, any darrere any, durant en tot aquest temps i per fi, ara sembla que serà realitat.

Vull donar les gràcies a tots els components de totes les Juntes que han aportat el seu temps i dedicació, molt valuós per a lluitar pels drets de les nostres famílies i també de les famílies que venen i vindran en acabar l’escolarització buscant-nos, perquè els informem per a obtenir un recurs tan important i necessari.

Agrair als socis, sòcies i amics i amigues de l’Associació, la seua col·laboració en la recollida de firmes per donar suport a la reclamació del Centre de dia.

També agrair a totes les persones i institucions que ens han donat l’oportunitat de tractar amb elles i explicar-los les necessitats de la nostra Associació, perquè ens han ajudat a arribar fins al punt on ens trobem hui; com són:

– Regidora de BBSS a Xàtiva- Sra. Xelo Angulo que des de l’anterior legislatura ha estat recolzant-nos en tot moment i en tota classe de reunions tant ací com a València

– Alcalde de Xàtiva – Sr. Roger Cerdà per estar colze a colze amb la Sra. Xelo Angulo.

– Presidenta de la Mancomunitat – Sra. Mª José Tortosa, enllaç imprescindible d’unió amb la Diputació Provincial de València i amb totes les alcaldesses i els alcaldes dels pobles de la comarca; per a demanar el seu suport, tant als plenaris de la Mancomunitat com en reunions a València.

– Diputada Àrea de BBSS i Qualitat Democràtica – Sra. Pilar Sarrión, per rebre’ns i donar-nos el seu suport.

– Directora General de Diversitat Funcional i Salut Mental – Sra. Elena Albert, per ajudar a solucionar dubtes i informar-nos.

– Director General d’Infraestructures de Serveis Socials – Sr. Enric Juan, qui des del primer moment ens va informar que estaven fent el pla d’infraestructures i que tenien clar que a La Costera calia un Centre de Dia per a Diversitat Funcional.

Sols dir a totes les institucions que estem ací per al que necessiten (com opinions amb experiència d’usuaris sobre les necessitats reals…) i que continuarem en la nostra feina que és aconseguir que el Centre de Dia estiga construït i obert com més aviat millor, per donar resposta a totes les famílies que estan en llista d’espera, per a tindre el recurs que necessiten i que per Llei els pertany.

Gràcies. Salutacions i a seguir treballant.

 

Isabel Esparza
Presidenta d’Aspromivise