Julia Ventura, és monitora impulsora d’aquesta sinèrgia entre l’ecologia i la psicologia.

Enguany, persones usuàries del Centre Ocupacional La Costera-Canal han començat un projecte que uneix dues grans matèries: l’ecologia i la psicologia. Mitjançant aquest projecte, es pretén, d’una banda, conscienciar sobre la importància de tenir cura del medi ambient i aprendre a cuidar-lo i, d’altra banda, ajudar a detectar i expressar emocions que els produeix cura i responsabilitat sobre el medi ambient. Però, després de vàries intervencions en les nostres usuàries s’ha aconseguit molt més… Amb les seues pròpies mans han fet un hort vertical amb palets, l’han escatat i pintat, han pintat tests, han expressat les seues sensacions en tocar la terra que introduïen en el test…

Hui dia, reguen i adoben les plantes del seu hort i també estan plantant els nous esqueixos amb molta il·lusió.

Fins i tot, quan alguna planta ha estat malalta, s’han preocupat per ella i han mostrat molta curiositat per saber com ajudar-la… I és que… És molt gratificant veure créixer les nostres plantes, ja que podem veure com amb el nostre treball i responsabilitat obtenim uns resultats que donen vida.

Estem convençudes que les emocions fan crèixer a les persones i en aquest cas mitjançant un projecte tan ecològic les emocions estan molt presents. Entre totes hem de deixar un món millor per les properes generacions i l’ecologisme és un valor a descobrir i posar-lo entre les nostres prioritats.