“AMB TU ANEM MÉS LLUNY”: un missatge que busca de Xàtiva una ciutat justa .

Falta pràcticament dos mesos per a que els carrers del casc antic de Xàtiva es tornen a omplir de corredores i corredors. Un mes per tornar a juntar persones que busquen un missatge que faça de Xàtiva una ciutat exemplar, una ciutat que vol sumar. En aquest cas, una Xàtiva que presumisca de ciutat, on totes i tots tinguen cabuda i amb les mateixes oportunitats. I l’esport és el vehicle impulsor.

En aquesta quinzena edició, Aspromivise, amb la seua carrera, mostra el missatge per a totes. La diversitat és una qualitat que suma, que enriqueix. Una societat sempre és més rica perquè té en compte tota la seua diversitat.

A l’igual que en totes les edicions, el cartell d’aquesta quinzena carrera també està a càrrec del pintor xativí Joan Ramos. Un cartell on es representen varis elements, molt diferents entre ells i que acompanyen algun edifici de la ciutat. Amb el lema “amb tu anem és lluny” pretén donar un missatge de que la diferència ha de ser una situació enriquidora i no limitant, ja que qualsevol persona pot aportar en positiu a la societat

Aspromivise utilitza la carrera per trencar barreres socials, per educar en la societat, per ser potenciar les capacitats de les persones i no les seues limitacions. I la carrera és un bon exemple, totes les persones tenen cabuda en ella, independentment de la seua capacitat, perquè la diferència entre totes és el que ens fa ser més valuoses

La carrera d’aspromivise vol ser un impuls en aquest objectiu ja que queda seguir corrent, botar barreres, superar obstacles… I, fent equip totes i tots, el camí cap a l’acceptació d’una societat diversa estarà més aprop.
El proper 27 d’abril Xàtiva a mes de ser una ciutat més educativa, més inclusiva, més igualitària també vol ser una ciutat diferent, igual de diferent que la resta.

Des de la data i fins el 27 d’abril estan previstos una sèrie d’actes i d’intervencions tots al voltant d’aquest esdeveniment esportiu. Actes que a mesura que es vagen a produir s’aniran presentant, però que tots tindran un caràcter promocional i d’intervenció sobretot a nivell de centres educatius.
Des d’Aspromivise es vol insistir en que “hem d’aconseguir que Xàtiva siga un referent de ciutat inclusiva i igualitària i on totes les persones sumen. I la carrera ha de ser un recurs per mostrar aquest missatge” .