El COVID ha portat una nova forma de funcionar i actuar a entitats com Aspromivise. Algunes són necessàries per a fer front a la pandèmia però que amb el temps de segur canviaran per tornar a una normalitat a la que estàvem més acostumats. D’altres han vingut per a quedar-se i han fet que les relacions entre entitats siguen més nombroses, tot gràcies al contacte on-line i a les ganes de conèixer noves persones i noves maneres de funcionar.  Açò és el que vol presentar Aspromivise, un treball conjunt amb un Institut de Secundària d’Alcoi i que baix el nom de “SOS Social: Adolescència en acció” engloba un projecte força interessant i que pel fet de treballar de forma conjunta alumnes de secundària amb les usuàries d’Aspromivise enriqueix el dia a dia i fa visible el que totes les persones en algun moment i espai podem treballar d’una forma diferent.

Un treball conjunt que ha juntat a persones d’Aspromivise amb alumnes i professors/es de l’EIS Cotes Baixes d’Alcoi i amb la finalitat de, tal i com deia Vero Gispert, professora d’Educació Física d’aquet institut “Dissenyar i crear una campanya publicitària pel respecte a la diversitat de persones, amb l’objectiu conscienciar i promoure la inclusió de diferents  col·lectius”.

Donar visibilitat a projectes com aquest  i facilitar el que existesquen dona un caire de normalitat que moltes vegades elimina etiquetes que estan tan incrustades en la societat. Pensem que és un treball necessari, i un exemple de cap on ha d’anar dirigida l’educació. El treball de totes dues entitats, potenciant les diferències de les persones per tal de sumar en el conjunt és el que ens està aportant aquest projecte. Com a monitora dels usuaris i usuàries que estan participant, veig moltes coses que s’han donat  durant aquest temps i que són molt positives. Coneixen noves persones, amb les que parlar de temes diferents al treball quotidià del nostre centre, persones amb inquietuds diferents, i amb les que es senten com a iguals, un projecte que normalitza i dona visibilitat en tots els sentits”. Mari Carmen ferri, monitora que ha liderat aquest treball al centre ocupacional es mostrava satisfeta per “la il·lusió que ha provocat en les usuàries del centre. Accions com aquestes són les que generaran noves formes d’entendre l’educació, i al final abocaran en construir persones que ompliran un societat on la diversitat serà un valor”.