Treballadores de Decathlon i usuàries del centre ocupacional comparteixen activitat en el dia del voluntariat de Decathlon – Xàtiva

Més de 20 usuàries del centre ocupacional van participar en el dia de la fundació de Decatlhon. Aquest any, la tenda d’esports de Xàtiva ha tornat a pensar en Aspromivise per commemorar aquesta efemèride. Una iniciativa amb un clar missatge inclusiu i en el que treballadores i treballadors de Decatlhon van ensenyar el funcionament de l’empresa i després van fer que les usuàries participaren en les diferents seccions de la tenda, reposant material, atenent als clients, muntant bicicletes, ordenant material esportiu… totes les tasques que qualsevol persona que treballa en aquesta entitat realitza diàriament. Una forma de donar visibilitat al sector i al mateix temps un punt de partida per demostrar que amb recursos i amb ganes de provocar canvis és possible que les persones amb diversitat funcional ocupen espais en la societat que malauradament encara no és habitual. La jornada va continuar amb una part més lúdica on es van muntar diferents circuits de jocs esportius amb material de Decatlhon. Pilota, futbol, bàsquet,… van fer que totes gaudiren d’un dia diferent i enriquidor.
Des d’Aspromivise, una de les monitores que van participar, comentava que “és important que empreses visibles i referents en el món de l’esport a Xàtiva tinguen iniciatives com aquesta. Nosaltres com a entitat que representem a les persones amb diversitat funcional intel·lectual hem de lluitar per una inclusió més real. Hem de fer veure que estem preparades per a donar el bot a les empreses, i són aquestes les que han de fer l’esforç per dotar de recursos i creure’s que podem aportar molt. Hem d’agrair a Decatlhon que haja pensat amb nosaltres i donat l’oportunitat a les nostres usuàries i usuaris viure un dia diferent”.