La nostra qualitat de vida moltes vegades depèn de la qualitat dels nostres hàbits.
El dilluns 20 de novembre va tindre lloc a la casa de la cultura de Xàtiva la primera xarrada de l’ESCOLA DE FAMÍLIES que es realitzarà cada trimestre des de ASPROMIVISE amb l’objectiu d’acompanyar a les famílies en l’educació i acompanyament dels seus familiars
En esta primera xarrada es va parlar sobre què és un hàbit i per què són tan importants en LA NOSTRA QUALITAT DE VIDA, a més de veure quins són ELS HÀBITS MÉS SALUDABLES per al nostre cos, ment i ànima. Desenvolupat per Mª Rosa Hernández Jiménez i Isabel Soto Hurtado, psicòlogues del Centre Ocupacional La Costera-La Canal (Aspromivise).
Cal construir hàbits basats en la teua identitat, comencem per ser conscients de com som (les nostres fortaleses, debilitats, pensaments emociones i conductes). Expressar-les per escrit i després definir la persona que volem ser. Planificar concretant lloc, hora de quan realitzem el nou hàbit per a comprometre’ns amb nosaltres mateix.
Crear un hàbit costa menys quan està alineat amb les nostres habilitats naturals. Enfocar-se en el que millor fas perquè siga més fàcil crear una rutina. Segueix les lleis de fer-ho obvi, atractiu, fàcil i satisfactori.
Canviarem la nostra mentalitat i a adoptar una més positiva. Hi ha uns certs hàbits que podem implantar en la nostra vida diària ( esport, alimentació saludable, connectar amb la naturalesa, expressar les nostres emocions, escolta activa, conèixer-se a un mateix, cuidar el diàleg interior i la meditació, a més de molts altres) que poden ajudar-nos a: ser agraïts, permetre’ns gaudir més, envoltar-nos de persones positives, fer-nos propietaris de la nostra vida, ajudar als altres, tindre una vida més saludable, parlar-nos a nosaltres mateix de manera positiva, centrar-nos en el present…