Més de 50 centres educatius han rebut la visita d’usuàries i usuaris del centre ocuoacional

Una de les idees que sempre ha tingut present Aspromivise i que porta com a bandera ha estat l’educació, d’ahi que sempre haja considerat aquesta ferramenta com a pilar fonamental per a crear una societat inclusiva. Educar en diversitat és un dels adjectius que l’associació porta en el seu ADN.
Els centres educatius, bé siga centres de primària, instituts, universitats, clubs, associacions, centres de menors o més recentment escoles d’estiu, campus i centres penitenciaris han estat destinacions en les que Aspromivise ha volgut mostrat la seua cara més docent. “Som conscients que la societat jutja i qüestiona a qui no estiga dins de la “norma” establerta, però nosaltres com a entitat tenim un repte per davant en el que el compromís, la voluntat i l’actitud són la base per poder portar a terme allò que ens proposem. No tan sols és el nostre punt de partida sinó també la nostra millor ferramenta per poder-ho aconseguir. Mostrar aquesta idea a alumnes que estan creixent és invertir en el futur de la societat”.
Aspromivise ha realitzat més de 50 intervencions a nivell educatiu on s’ha desplaçat per tota la geografia del territori valencià inclús fóra d’ella. Des de Pilar de la Horadada fins a Badalona s’ha estés una xarxa de poblacions en les que membres de l’associació han impartit docència. “La diversitat és el que fa el grup i que la nostra societat siga més forta i rica. Estem establint un camí i això és imparable, i no tan sols amb paraules, sinó també amb accions”. Amb l’esport com a ferramenta i amb la predisposició d’ensenyar, però també d’aprendre, esportistes de boccia, colbpol, pilota valenciana i altres modalitats que es practiquen al centre ocupacional de Xàtiva han participat en vàries d’aquestes accions com exhibicions, xerrades, seminaris, congressos o sessions formatives per a mestres. Eixa idea d’inclusió que es transforma en un instrument d’educació en valors i que fa que les persones siguen més ètiques, solidàries, justes i responsables és el que ha marcat la idea de totes i cadascuna de les intervencions d’Aspromivise.
Des segur que tots els llocs on han estat persones com Jesús, Natxo, Luis, Sara, Martin, Sergio, Ramon, Juan Pablo, Quico, Clara, Alan, Loles…. i tantes altres han deixat un bagatge educatiu que servirà per fer millor els seus entorns. “Baix la responsabilitat de crear un espai educatiu per als més menuts i menudes acaba un curs ple d’experiències que a nosaltres com a entitat ens fa més grans però al mateix temps ens deixa una sensació de satisfacció d’haver fet un bon treball”. Tal i com deia la periodista esportiva Sandra Córdoba, “que important és saber que ja som moltes les persones que veiem l’esport inclusiu com l’espill cap a una societat més justa”.
Aspromivise va començar el curs realitzant una exhibició a una Universitat i ha acabat a amb una altra al Centre Penitenciari de Picassent. Entre mig un grapat de coles, instituts i altres entitats amb les seues característiques i diferències, però amb un mateix objectiu, mostrar a través de l’educació que la diferència ens enriqueix.