Això diuen que va ser i era, que la realitat supera la ficció. La història comença en la proposició de realitzar una activitat d’escriptura el dia de la dona i guiat per una dona excepcional, Tere Roca, escriptora i voluntària en diverses  associacions i museus de la ciutat de valència.

Tere ens va acompanyar al centre el dia 8 de març en commemoració del dia de la dona. L’activitat va consistir en que els usuaris/es escrigueren 6 relats diferents; en base a una imatge, a més de fer ús de frases amb un inici i final de contes.

Una setmana abans des del Centre vam començar a prepara-li una sorpresa a Tere. Es tractava d’iconografiar un dels seus relats “ De llibertats i carros” i el vàrem exposar al corredor del centre per mostra-li-ho quan aplegara. La protagonista d´aquest relat s´anomena Francisca, la qual sentia que la seua vida no tenia sentit i açò la va portar a prendre la decisió d´anar en busca de la seua llibertat; qui la va acompanyar en aquesta nova vida va ser el seu carro ple de colors vius que utilitzava per fer la compra.

Quina és la nostra sorpresa quan Tere ens comenta que darrere d´aquest relat hi ha una dona reial de carn i os.

De seguida ens va emocionar la possibilitat de ficar-li cara i de que Francisca vinguera al centre i ens contara de primera ma la seua història.

Al dia següent Francisca arriba al nostre centre i comentà el seu relat “ la meua vida careixia de sentit i al jubilar-me em vaig adonar que eixa no era la vida que volia viure, des de fa un any i mig estic a la vostra terra gaudint d´una vida que em permet ser jo en la meua totalitat. Afortunadament he trobat persones meravelloses, un clima espectacular, llum molta llum i a més participe com a voluntària a Médicos del Mundo. A dia d´avui puc dir que sóc una dona feliç com la majoria dels finals dels contes”.

Des d´Aspromivise donar  les gràcies a Tere i Francisca per mostrar-nos una vegada més que les dones som poderoses i que amb aquest poder puguem arribar, tal i com diu Lluís Llach, lluny molt lluny.