Aspromivise participa en la cloenda del curs de Ballart.

Quan es parla d’inclusió es fa referència a quan persones amb i sense discapacitat comparteixen espai, material o activitat sense que les diferències siguen les protagonistes.
La inclusió suposa un gran esforç, ja que deu permetre atendre a totes les persones que participen en l’activitat, però per contra comporta uns beneficis a nivell de sensibilització, coneixement i respecte a la diferència. Una actitud davant la discapacitat, i una clara declaració d’intencions en la que la beneficiada és la societat.
El passat dissabte, el Pavelló “Ricardo Tormo” de Canals va viure el resultat d’un treball que donava solidesa a aquesta idea. Un treball d’una entitat com l’Escola de Dansa Ballart que amb la seua forma d’actuar pretén construir una societat més justa. I ho fa impregnant a totes les persones que la conformen d’un valor educatiu en la que la diferència és un valor i no un inconvenient. Baix el la idea de que totes som iguals de diferents es va portar a terme una actuació en la que participaven persones de totes dues entitats amb capacitats molt diferents. Diferència que acaba siguent la protagonista i la impulsora per buscar una societat més rica.
“Pensem l’abast que té una escola de dansa com Ballart. El gran nombre de xiquets i xiquetes a les que és capaç d’arribar. I sense perdre la seua identitat i els seus objectius està mostrant un missatge que de segur el futur d’aquestes persones serà el que ens farà que ens enorgullim. Transmetre valors com els que Ballart posa en pràctica en actuacions com les del passat dissabte demostra que part de la societat va en el camí de millorar la qualitat de vida de les persones. Són el futur de la societat i l’educació que estan rebent és el vehicle necessari per construir persones justes” comentava Carmen Pons, una de les responsables d’Aspomivise que va estar present a l’actuació. “Tampoc podíem deixar de focalitzar l’agraïment a Sandra i Mireia, per haver facilitat tot el camí fins arribar a l’actuació final. Gaudir del camí amb persones com elles dos i totes les balladores i balladors ha estat un autèntic privilegi. Amb gent com Sandra i Mireia es posa de manifest una idea del que ha de ser una societat justa, i el més important, que xiquetes i xiquets estan impregnant-se d’aquest missatge. Gràcies per estar i per compartir amb Aspromivise”.
Un ball que va suposar la cloenda a un curs exitós per a l’escola de dansa Ballart i la que Aspromivise va participar amb persones amb mobilitat molt reduïda, les quals tenen poques oportunitats d’accedir a events com aquestos. Un repte de Ballart i d’Aspromvise complit.