El passat diumenge es commemorava el dia internacional de les persones amb Discapacitat, un dia en el que es dona visibilitat a les persones que sempre han estat baix connotacions negatives al voltant d’aquest concepte de discapacitat. Aspromivise ha estat molt reivindicativa i activa durant tota la setmana per tal de generar situacions que busquen la igualtat i la justícia social i ho ha fet mitjançant pràctiques que reconeguen a estes persones i altres grups, així també com les seues necessitats. Amb el missatge de valorar tot allò que són capaç de fer les persones amb algun tipus de discapacitat i no tan sols les seues limitacions, dues entitats, dos sectors que busquen un mateix objectiu, es juntaren per propiciar una pràctica que mostra un missatge potent per a la societat.
Aspromivise i la Unitat de Respir per a persones grans del Genovés es juntaren per buscar sinèrgies que potenciaren totes les seues capacitats. Un grup d’usuàries d’Aspromivise acudiren a la unitat amb la finalitat d’aportar energia per a que les persones de la unitat visitaren el mercat del poble i realitzaren una activitat fóra del propi edifici.
“Una activiitat potent que de segur repetirem i millorarem. És la primera vegada que persones del nostre centre acompanyen a persones grans per a que visiten llocs que han trepitjat durant tota la seua vida i que ara, per les limitacions físiques pròpies de l’edat no ho poden fer. Important mostrar tots aquestos missatges i que es facen visibles” comentava Sonia Wolski, fisioterapeuta d’Aspromivise.
Un matí que va començar amb l’arribada de les usuàries d’Aspromivise al centre de respir per fer una presentació i distribució de tasques per a l’activitat. Totes les persones d’Aspromivise ajudaren a traslladar i moure a les persones grans durant tot el temps que va durar el passeig pel poble.
Moltes van ser les emocions que van aparèixer provocades per l’espontaneitat de totes i cadascuna de les persones que hi participaren. Una excel·lent iniciativa que junta col·lectius diferents per potenciar capacitats en la setmana del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
Des d’Aspromivise “estem convençudes que aquesta iniciativa és una fórmula propícia per generar experiències que siguen capaç de transformar a la societat en una societat més inclusiva. Les limitacions es supleixen millor cooperant, i avui ho hem demostrat”.
Aspromivise