El Pavelló del Genovés acollirà un encontre que reunirà a més de 70 esportistes

Aquest dimarts 14 de maig el Poliesportiu Paco Cabanes del Genovés reunirà a més de 75 esportistes en mobilitat reduïda per participar en un encontre de proves adaptades. Una modalitat esportiva per a aquelles persones amb unes capacitats de mobilitat més limitada i que porten a terme proves de psicomotricitat per tal de fomentar l’esport en aquest col·lectiu.
Un encontre que reunirà als centres d’Ontinyent, L’Alcúdia, Énguera, Moixent Potries, Xàtiva, Gandia Torrent, Castelló i Cullera.
Un retrobament de moltes esportistes i que pretén ser un punt de partida per a donar normalitat a aquest tipus de competicions de cara a la societat.
L’encontre començarà al voltant de les 11 del matí i al llarg de dues hores es portaran a terme una seqüència de sis proves adaptades amb un gran contingut de psicomotricitat que realitzaran totes les esportistes. Aquest any, després de les experiències dels anys anteriors i seguint la línia inclusiva que aspromivise porta endavant des de fa temps, les persones voluntàries que ajudaran al desenvolupament de la matinal seran xiquetes i xiquets de sisè de primària del Col·legi del Genovés. Un encontre amb una doble vessant, una esportiva i una educativa, com no podia ser d’altra manera. “L’esport és una de les ferramentes més potents per transformar el món, per buscar salut i també per formar persones. Aquest encontre busca aquest triple objectiu, i el fet de que xiquetes i xiquets formen part de l’encontre dona moltes situacions per a després treballar en aula. Una bona oportunitat per generar emocions i ajudar al creixement de les xiquetes i xiquets”, comentava Mari Carmen Estrela, una de les responsables de l’encontre.
El Genovés serà un punt de referència en l’esport inclusiu dirigit tant a les persones amb diversitat funcional com a la comunitat educativa.