L’any 2018 és molt important per a Aspromivise, ja que celebra  el seu 50 aniversari. Mig segle lluitant pels drets de les persones amb diversitat funcional

El primer acte que Aspromivise va a realitzar per commemorar aquesta efemèride serà una exposició benèfica que portarà per títol: TAN ARTISTES COM TU. Si tota aquella persona que visita el centre ocupacional ho fa rebent un missatge de l’artista Joan Turú que diu TAN ESPECIAL COM TU, l’exposició d’art no podia tindre un altre lema. Tan artistes com tu serà una exposició de quadres on diferents artistes locals mostraran les seues obres totes elles creades al propi centre ocupacional.

Aquest centre des de sempre ha anat lligat a l’elaboració de  paper, i aquesta tasca ens va portar a fer un taller d’impremta on podríem manipular el paper i traure-li molts avantatges demostrant així que amb la mateixa base es poden aplicar multitud de tècniques i obtindre diferents resultats “comenta Brenda, monitora del propi centre  i una de les persones que ha lluitat per a que aquesta iniciativa ixca a la llum.

En són molts els artistes que durant anys, d’una forma o una altra,  han participat en les tasques del taller, proporcionant-nos dissenys, participant en activitats… i vam pensar en una  nova participació que va a portar una convivència més gran entre les persones usuàries del Centre Ocupacional i els propis artistes.

Al Centre Ocupacional s’ha dut a terme un projecte artístic on els  nostres usuaris i usuàries han pogut gaudir de jornades amb artistes  locals, obtenint material artístic elaborat conjuntament usuaris i ells, i que  es posaran a la venda els propers Nadals per a així poder millorar els recursos del centre.

Els artistes convidats han estat Carmen Caldes, Patricia Bolinches, Maria Gosalbes, Rebeca Colomer, Ortogràfic i Adela Pons, tots ells artistes xativins i vinculats a Aspromivise.

La presentació d’aquesta exposició tindrà  lloc el proper 5 de desembre a les 19,30h a la Col·lectiva, que es troba al c/ Jacint Castañeda número 4  de Xàtiva i les obres estaran exposades del 5 de desembre fins al 5 de gener de 2019.

 

Una iniciativa amb un gran caràcter artístic per a una fita tan important com el 50 aniversari d’una entitat tan integrada en la ciutat de Xàtiva.

Aspromivise.