El CO La Costera, junt a la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, han organitzat el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Diversitat Funcional Intel·lectual de la temporada 2018-2019. Encontre que va reunir a mes de 250 atletes de 25 centres de tota la província de València.

L’encontre va començar a les 11 del matí a les sèries de relleus  4x100 i ha acabat al voltant de les 13.30 amb les sèries oficials de 100 metres en categoria femenina i masculina. Matí on a més d’aquestes dues proves se’n disputaren d’altres oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb més discapacitat, proves com 10 m. assistida, 25 i 50 metres, 400 m marxa o llançament de solf-boll i bot de longitud sense carrera

No és la primer vegada que el centre de Xàtiva organitza aquest tipus d’encontres, de fet, la temporada passada en les mateixes dates també va organitzar un semblant.

Aquest ha estat el primer encontre de tres que es disputaran al llarg de la temporada, un a les instal·lacions del Riu Túria també a la citat de València i l’altre a les pistes d‘Atletisme d’Alzira.

Aquest any, tal i cim va succeir l’any passat l’encontre ha estat com a punt de referència per portar endavant un moviment impulsat per la Fundació Trinitat Alfonso i gestionat pel Comité Paralímpic Espanyol. Aquest moviment anomenat Relleu Paralímpic té com a objectiu prioritari fer accessible l’esport a totes aquelles persones que el volen practicar, independentment de les seues capacitats i fer-ho de manera inclusiva a través dels clubs de referència a les diferents ciutats o localitats. Per aquest motiu el Club Atletisme Xàtiva, a través de la seua presidenta Nerea Roses també es trobava present a la competició per oferir aquest recurs a tots aquells atletes que volen practicar atletisme fóra del seu centre ocupacional. A més de la representant del CAX, també assistiren  Santiago Sanz, responsable del programa Relleu Paralímpic, i entrenadors d’atletisme especialistes en persones amb diversitat funcional intel·lectual. Un programa inclusiu i en el que el Centre ocupacional de Xàtiva ha estat el  referent per posar-lo en funcionament.

Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de la competició, s’han mostrat satisfets per com s’ha desenvolupat, pel nivell mostrat i sobretot per la gran afluència de gent, tant participants com de públic assistent. A més també es va voler agrair la col·laboració dels alumnes de l’IES Dr. Simarro, d’altres voluntaris i del Regidor d’Esports Pedro Aldavero que sempre estan al costat de les iniciatives que promou ASPROMIVISE. Tots ells  necessaris per a que events com aquests es porten a terme.

Així mateix, Sonia Wolski, del CO La Costera de Xàtiva, comentava ja acabat l’encontre, “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar a la gent  a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquestos encontres si tenen com a objectiu final la millora del xaval. Aquest any, em donat un pas endavant; ofertar recursos que ja existeixen com el Club Atletisme Xàtiva per a que esportistes amb diversitat funcional intel·lectual puguen practicar i entrenar atletisme d’una manera inclusiva  i organitzada. Aquest és el camí a seguir i Aspromivise estarà present”. Continuava amb paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible aquest campionat, sobretot a l’Ajuntament de Xàtiva ,  als alumnes de l’IES Dr. Simarro, als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre i com no al Moviment Relleu Paralímpic i el Club Atletisme Xàtiva.”

C.O. La Costera